Miksi Jumala sallii meille joskus kipeitä ja vaikeita asioita? Olemmeko olleet uskottomat ja joutuneet harhapoluille? Raamatussa kehotetaan "tutkimaan itseämme, olemmeko uskossa"... Onko uskoni vajavainen? Enkö luota tarpeeksi Jumalaan ja Hänen lupauksiinsa? Raamattu kehottaa meitä "etsimään ensin Jumalan valtakuntaa" (Matt. 6:33), jonka myötä saamme kaiken muunkin tarvitsevamme.

Joskus olemme joutuneet harhaan tahtomattamme. Mikä silloin on vikana, ellemme huomaa eksyvämme? Raamattu varoittaa, että "jopa uskovat eksyvät"... Jeesus sanoo selvästi: "Te eksytte, koska ette tunne Kirjoituksia!". Miksi meillä ei löydy tarpeeksi aikaa tutkia Raamattua? Sitten itkemme, kun meille sattuu ikäviä asioita. Jälkiviisauas ei silloin auta. Voimme vain rukoilla Jumalalta anteeksiantoa. Hän tahtoo, ettei kukaan meistä eksy. Jumala odottaa meitä kahdenkeskisiin keskusteluihin kanssaan; Hän halajaa sitä, että meillä olisi aikaa Hänen kanssaan.

Kuinka vaikea onkaan nykyihmisen pysähtyä? Siksikö Jumalan täytyy pysäyttää meitä joskus väkevällä, voimallisella kädellään? "Jota Jumala rakastaa, sitä Hän kurittaa"--- Meistä tuntui joskus lapsena, että vanhempamme olivat epäreiluja, kun he "kurittivat" meitä erilaisilla säännöillään ja ohjeillaan. Mutta vanhempamme neuvoivat meitä, koska he rakastivat meitä; rajat ovat rakkautta. Samoin Jumalakin rakastaa meitä, ja siksi Hän on varustanut meidät erilaisin ohjein, jotka löytyvät Raamatusta...kun vain osaamme kuunnella. Ja totella.

Haastan juuri Sinua, ystäväni, etsimään ja rakastamaan Herraa, Jumalaamme, kaikesta sydämestämme, sielustamme ja mielestämme. Joskus meistä saattaa tuntua, ettemme löydä, vaikka kuinka etsimme. Mutta Raamattu selvästi lupaa meille: kun etsimme, niin me löydämme! Ellemme koskaan etsi, emme voi myöskään koskaan löytää. Toivon, että tässä rauhaisassa joululoman ajassa löydät "seimen lapsen", Jeesuksen,  joka tuo valon ja toivon sekä ikuisen rauhan sydämeesi. Hän tuo rauhan sydämeesi, vaikka kuljet kaiken kiireenkin keskellä. Niin voit rauhoittaa mielesi joka hetki.  "Valvokaa siis joka aika ja rukoilkaa" (Luuk. 21:36). "Rukoilkaa lakkaamatta" (1.Tess. 5:17). "Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät." (Hepr. 11:6).

Siunausta tuleviin etsintöihisi!

T. Mirkka

 


1. Aik. 16:11:

"Kysykää Herraa ja hänen voimaansa, etsikää alati hänen kasvojansa."
 
Ps. 27:8:
 
"Minun sydämeni vetoaa sinun omaan sanaasi: "Etsikää minun kasvojani". Herra, minä etsin sinun kasvojasi."
 
Ps. 105:4:
 

"Kysykää Herraa ja hänen voimaansa, etsikää alati Hänen kasvojansa"!

Matt. 7:7:

"Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan."
 
Luuk. 11:9:
 

"Niinpä minäkin sanon teille: anokaa, niin teille annetaan;

etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan".