Yhtäkkiä on niin kevyt olo. Ymmärrän, että vain Jeesus pystyy minut muuttamaan - omin voimin en siihen kykene. Mutta kun tajuan sen, että JEESUS todellakin VOI muuttaa minut, tulee mahtava, helpottunut tunne. Mikä riemu! Mikä ilo! Jeesus todellakin pystyy minut muuttamaan.

En itse halua olla negatiivinen, mutta kuten Paavalikin sanoi: " Sitä hyvää, mitä tahtoisin, en tee." Mikä meitä pitelee tässä kurjassa ruumiissa, lihassamme? Mikä saa meidät yhä uudestaan tukeutumaan omaan ymmärrykseemme ja lihamme mielivaltaan? Miksi emme osaa ottaa uusia suuntia? Miksi emme uudistu mieleltämme?

Ehkä kaikki lähtee siitä, että osaisimme ensin antautua täysin Jumalan varaan. Oletko sinä jättäytynyt todella Jumalan varaan? Ovatko rukouksesi puhtaita? Raamattu sanoo, että vain puhdassydämiset saavat nähdä Jumalan autuuden. Autuus tarkoittaa iloa.

Saan jättää taakkani Herralle. Saan ottaa uuden suunnan elämääni. Saan aloittaa kaiken alusta aina uudestaan. Kuin kirjan alkulehden. Jeesus puhdistaa minua. Saan elää Hänen johdossaan, joka antaa minulle voimia toimia oikein.

Toivoisin, etteivät ihmiset neuvoisi minua niin paljon. Kuuntelen mieluummin Herraani, Jumalaani, joka kyllä tietää kaikki asiani. Hän antaa minulle kaiken, mitä kulloinkin tarvitsen. Ja joskus minun on vain kuljettava pimeitäkin teitä. Uskova ei koskaan joudu toisten uskovien silmissä "väärille teille" sattumalta. Harhapoluiltakin Jeesus kyllä etsii kadonneen lampaansa takaisin.

Jumalalle on kaikki mahdollista! Hän pystyy ihmeisiin, mihin ihminen ei kykene. Jumala johdattaa. Mutta Hän antaa meille myös vapaan tahdon. Mistä saamme voiman seurata Jeesusta kaikesta sydämestämme, sielustamme ja mielestämme? Pyhä Henki antaa meille voiman.

"Mistä tahansa kuulet ääneni: tässä on tie, sitä kulje". Jeesus johdattaa meitä kuin Hyvä Paimen lammastaan. Hän ei aja meitä piiska kädessä; Hän vain ohjaa hellästi. Jeesus ojentaa meille kätensä ja vain odottaa, että tarttuisimme siihen. Hän odottaa vielä. "Etsikää Herraa, silloin kun Hänet löytää voidaan"...

Jumalan viisaus on niin paljon suurempi kuin meidän ajatuksemme. Meidän on koeteltava kaikki ja pidettävä se, mikä on hyvää. Emme tiedä Jumalan suunnitelmia. Raamattu kehottaa meitä pidättäytymästä omaan ymmärrykseemme. Jumala on antanut myös terveen harkinnan ja viisauden hengen. Meidän pitää koetella kaikki Jumalan Sanalla, Raamatulla. Monet lisäävät tähän vielä: kahden tai kolmen todistajan kautta. Ketä sitten ovat nämä kaksi tai kolme todistajaa? Heidän pitää olla todella Jumalan voideltuja, täynnä Jumalan Pyhää Henkeä. Sillä vain hengellinen ihminen pystyy tutkimaan kaiken, mutta "häntä itseään ei kukaan voi tutkia", sanoo Raamattu.

Jumala on antanut meille siis myös omaa henkeään, profetian hengen. Raamattu on kirjoitettu tuossa samassa profetian hengessä, mitä edelleen tänäkin päivänä on todellisten voideltujen yllä. Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia, jokaisella on sama ihmisarvo. Mutta jotkut ovat saaneet enemmän Jumalan Pyhää Henkeä. Jumala jakaa viisaasti lahjojaan. On olemassa monia erilaisia lahjoja, joilla voimme palvella seurakuntaa. Jumala antaa jokaiselle, joka Häneltä pyytää. Eikä Isä anna lapselleen käärmettä, jos Jumalan lapsi pyytää hengen leipää.

Meillä kaikilla on paljon erilaisia tehtäviä. Joillekin riittää se, että he saavat laulaa turvallisesti sunnuntain kirkkokuorossa. Itse kuulun niihin, jotka ovat kutsuttu pimeisiin paikkoihin ja vaikeisiin tehtäviin. Aina en näe tehtävääni ja kutsuani tarkasti. Tiedän vain, että nyt juuri minun on oltava tällä tiellä, mikä ei tunnu omasta mielestäni mukavalta ja mikä ei myöskään ihmisten mielestä näytä olevan oikea tie. Näen kaiken tarkoituksen selvästi usein vasta vuosien päästä. Silloin ymmärrän, miksi minun oli oltava juuri sillä kyseisellä tiellä.

En voi tehdä muuta kuin rukoilla: "Jumalani, jos minun tieni on vaivaan vievä, niin johda Sinä minut ikiaikojen tielle." Hän kantaa minua silloinkin, kun itse en jaksa kävellä. Silloin näen hiekassa vain yhdet jalanjäljet ja ymmärrän jälleen: Jumalani kantaa minua taas.